#можливості ERP
Стаття для Liga.net 23.09.2024 12:59

Обговорення заборони російського ПЗ в Україні, включаючи Telegram, для захисту національної безпеки та конфіденційності даних.

Повна версія статті тут.

З останнього — Telegram оновив розділ FAQ про нелегальний контент. Тепер звідти зникла інформація, що всі чати в месенджері є конфіденційними, і нарешті вже варто задуматись над тим, що робити далі, адже ваші дані є вразливими і потенційно доступними для ворога.

Наприклад, не всі повідомлення шифруються “end-to-end” за замовчуванням, що може дати доступ до інформації урядам або хакерам.

Через відкритість платформи, Telegram використовується для координації хакерських атак, торгівлі персональними даними та інших кіберзлочинів, що може загрожувати національній безпеці України.

Деякі вважають, що засновник Telegram Павло Дуров, хоча і відомий своєю опозицією до російської влади, все ж може мати приховані зв’язки з Росією. Це викликає побоювання щодо можливого контролю над платформою з боку російських спецслужб.

Чому такі надважливі підприємства і спілки, та і державні структури продовжують користуватись і надалі цим сервісом? Про альтернативні варіанти використання інших систем — інформації в мережі майже немає, хоча наразі українські розробники почали видавати рішення в ПО, де є вже вбудовані чати, диски для зберігання всієї важливої інформації, а тобто, це все зберігається в єдиній системі, централізовано і захищено.

Чи буде відповідна ініціатива від держави? Наразі невідомо, але вже зараз можна самостійно подбати про те, щоб захистити себе і свою інформацію, бо відмовляючись від всього російського — це не тільки про дію, а про свідомість вибору і розуміння за що українці воюють зараз.

Як ми це вирішили в UGLA ERP?
Ми створили власний вбудований чат в UGLA ERP – це не лише про зручність, а й, перш за все, про безпеку даних та відсутність необхідності користуватись сторонніми застосунками.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Будь ласка, заповніть форму

Покращіть управління своїм бізнесом з UGLA ERP.

Захист персональних даних*

* Обов’язкове поле
Поширити:
Останні новини
#можливості ERP
Стаття для Liga.net 23.09.2024 12:59 Вплив модерування чатів у Telegram на безпеку українських компаній
#партнерства
Зустріч комітету AgriTech від IT Ukraine Association 01.07.2024 11:13 Ірина Алдакімова взяла участь у першій зустрічі комітету AgriTech від IT Ukraine Association.
#партнерства
UGLA ERP приєднується до комітету AgriTech Асоціації “IT Ukraine” 25.06.2024 16:11 Комітет присвячений розвитку технологічних інновацій та вирішенню ключових викликів у секторі аграрних технологій.
Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах! Тут ви зможете слідкувати за оновленнями програми, новинами компанії та ринку програмного забезпечення.
linkedin phone mark white email white logo white planet icon search icon phone icon Logo