#можливості ERP
Як впроваджувати зміни в бізнесі за допомогою ERP 25.10.2023 11:33

Навчитися ефективно керувати змінами – це те, що перетворює багатообіцяючу нову ідею на успішну реальність.

Люди часто думають, що бояться змін, але насправді вони бояться своєї здатності керувати змінами. Вміле використання інструментів управління змінами допоможе вам подолати свої страхи, мінімізувати опір від команди і досягти бажаних результатів під час впровадження нових стратегій, технологій чи ініціатив.

Насправді будь-який бізнес має доступ до інструменту управління змінами, який вони, ймовірно, не помітили: система ERP.

Без комплексної системи, такої як ERP, навігація змін є майже неможливим завданням.

Якщо ваша компанія покладається на різні застарілі системи програмного забезпечення, вам не вистачатиме централізованої внутрішньої системи зв’язку, і ви будете мати справу з втратою інформації під час впровадження змін. Нові бізнес-процеси стануть випробуванням, а будь-які зміни, які ви спробуєте зробити, застрягнуть у циклі нескінченного повторення.

З іншого боку, ERP полегшує комунікацію та співпрацю, централізуючи інформацію, надаючи кожному доступ до тих самих даних, зменшуючи непорозуміння та покращуючи командну роботу. ERP надають організаціям інструменти для ефективного планування, впровадження та моніторингу змін, роблячи процес більш ефективним і менш руйнівним для загального робочого процесу.

ERP діють не лише як централізований центр зв’язку та інформації, але також є ефективним бізнес-інструментом, який може допомогти вам керувати та впроваджувати зміни. Наприклад, ERP дозволяють виробникам оцінювати вплив запропонованих змін на різні аспекти їхнього бізнесу, такі як графіки виробництва, рівень запасів і фінанси, допомагаючи їм ефективно планувати та зменшувати ризики.

Як ERP підтримує керування змінами:

  1. Обґрунтоване прийняття рішень

Використовуючи інструменти динамічного звітування, програмне забезпечення ERP точно визначає області, які потребують коригування, завдяки чому ви можете легко визначити, де потрібно внести зміни.

Доступ до всебічної бізнес-аналітики та звітів з усієї вашої організації може допомогти вам визначити місця, які потребують вдосконалення. Без ERP ці можливості можуть стати очевидними лише тоді, коли ваша прибутковість під загрозою.

Програмне забезпечення ERP гарантує, що зміни, ініційовані вашою компанією, базуватимуться на комплексній бізнес-аналітиці. Крім того, ініціативи щодо управління змінами, що ґрунтуються на добре обґрунтованих рішеннях, мають більші шанси на успіх, ніж ті, що випливають із необхідності терміново реагувати на кризу.

  1. Точна та доступна інформація

Доступ до точної інформації необхідний для ефективного управління змінами, будь то топ-менеджери чи члени команди. Під час будь-яких змін або трансформацій кожен у вашій організації повинен мати доступ до однакової точної інформації. ERP-система пропонує джерело достовірних даних, яке доступне для всіх співробітників, що сприяє прозорості та ясності. Надання кожному доступу до тієї самої надійної інформації зміцнює довіру та зменшує опір змінам.

  1. Стандартизація процесу

ERP допомагають стандартизувати та документувати процеси, полегшуючи комунікацію та послідовне впровадження змін у вашій організації.

ERP заохочує організації стандартизувати свої бізнес-процеси, визначаючи та документуючи, як різноманітні завдання послідовно виконуються відділами. Коли впроваджуються ініціативи щодо змін, співробітники вже мають чітке розуміння того, як все працює, що спрощує перехід до нових процесів.

  1. Краще спілкування

Точне повідомлення про зміни має важливе значення не лише з матеріально-технічних міркувань, але й для передачі вашого обгрунтування змін.

Успішні ініціативи щодо змін здійснюються завдяки невпинному обміну баченням і стратегією — це єдиний спосіб залучити всіх до співпраці. ERP полегшує спілкування та співпрацю шляхом централізації інформації, що зменшує непорозуміння та покращує командну роботу. Використання системи ERP для забезпечення діалогу забезпечує відкриті канали зв’язку, які охоплюють всі відділи.

  1. Недостовірність інформації

Під час змін інформація схильна до неправильної інтерпретації, дублювання або втрати.

Програмне забезпечення ERP миттєво визначає дублювання даних і неточності, захищаючи від таких ризиків. Інтеграція баз даних з усіх відділів через систему ERP гарантує перехресну перевірку інформації щодо існуючих записів і розміщення в безпечному середовищі.

  1. Відстеження та звітність

ERP надають інструменти для відстеження прогресу змін і створення звітів для моніторингу їх ефективності, гарантуючи можливість внесення коригувань за потреби.

Системи ERP дозволяють користувачам створювати індивідуальні звіти, адаптовані до їхніх конкретних потреб. Менеджери можуть створювати звіти, які зосереджуються на ключових показниках і показниках, пов’язаних із впровадженими змінами, що полегшує оцінку їх впливу. ERP також дозволяє організаціям постійно вдосконалювати свої стандартизовані процеси. Це сприяє розвитку культури адаптивності та готовності до постійних змін.

Висновок

Завдяки ERP-рішенню управління змінами може стати ефективним, безпечним і спільним.

І не чекайте, поки стане надто пізно: завчасно запровадивши програмне забезпечення ERP до того, як виникне гостра потреба у внутрішніх змінах, ваш бізнес стане гнучким. Коли час змін неминуче настане, ERP-система допоможе вам полегшити спілкування та впровадити зміни.

Використовуючи потужність ERP, ви можете впевнено керувати змінами.

 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Будь ласка, заповніть форму

Покращіть управління своїм бізнесом з UGLA ERP.

Захист персональних даних*

* Обов’язкове поле
Поширити:
Останні новини
#інтеграції
Еквайринг від Monobank та LiqPay 08.05.2024 13:53 Тепер всі платежі в UGLA відбуватимуться максимально комфортно та зручно! Не тільки для компаній, а і для ваших клієнтів.
#можливості ERP
UGLA Lens: інструмент автоматизації аналітики 02.05.2024 13:08 Автоматизація аналітики, підготовка звітів та об'єднання даних.
#конференції
UGLA ERP на ресторанній конференції PRORESTO’24 17.04.2024 13:37 Чому кухарі люблять нас, а власники ресторанів дивуються, що не знали про нас раніше.
Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах! Тут ви зможете слідкувати за оновленнями програми, новинами компанії та ринку програмного забезпечення.
linkedin phone mark white email white logo white planet icon search icon phone icon Logo