ERP рішення для будівельної галузі 28.06.2022 22:51

Існує думка, що діджитал-трансформація полягає у впровадженні ERP систем в процеси управління компанією. Ця думка вірна лише частково. У результаті впровадження ERP завжди є видимий результат, але без чіткої стратегії управління змінами еволюційний розвиток може зупинитись.

У найближчому майбутньому для досягнення конкурентної переваги компанії мають розробити і впровадити стратегію трансформації, що включатиме, окрім впровадження смарт-систем ERP, ще низку заходів – навчання і найм, коригування бізнес-процесів та операційної роботи, інші технічні зміни та оновлення.

Автоматизація виробничих процесів та смарт-технології

Модернізація будівельної галузі полягає не тільки у впровадженні хмарних програмних ERP продуктів, але й в імплементації інноваційних технологій, які можуть ефективно замінити людську працю за допомогою інтелектуального обладнання. Хорошим прикладом є промислові роботи, що виконують циклічні операції – фарбування, зварювання, прокладання кабельних магістралей. Таким чином, людські часові, фізичні та інтелектуальні ресурси можуть бути перенаправлені на більш важливі задачі.

У статті WIRED , присвяченій автоматизації будівничих процесів, як приклад, приведене застосування роботів в операціях встановлення гіпсокартонних конструкцій. «Чотириколісний робот розміром із пральну машинку, обладнаний автоматичною рукою на вертикальній платформі та лазерними сканерами, переміщується незавершеною будівлею. У кімнаті із недобудованими стінами робот за допомогою лідара сканує об’єкт і приступає до роботи, згладжуючи поверхню перед нанесенням ідеально рівного шару суміші для гіпсокартону. Комплекс датчиків допомагає йому триматись подалі від людей».

Зараз такі технології виглядають доволі футуристично. Але вже сьогодні будівельні компанії по всьому світу використовують дрони для моніторингу прогресу будівництва та забезпечення безпеки.

Модульне будівництво та попереднє виготовлення

Технології модульного та швидкого будівництва завойовують шалену популярність вже багато років. Виготовлення компонентів будівлі поза будівельним майданчиком, їхня доставка та безпосереднє складання вже на ньому із використанням автоматизації процесів та смарт-технологій – економічне рішення, що заощаджує людські ресурси.

Із впровадженням ERP систем у виробничі операції, компанії отримали можливість управляти та контролювати процес (і прогрес) будівництва незалежно від інших факторів (віддаленість місця виробництва компонентів, логістика).

Використання нових та незвичайних матеріалів

Такі фактори, як розірвання ланцюжків поставок, ріст інфляції, будуть негативно впливати на економіку та виробництво і в осяжному майбутньому. Тому будівельні компанії знаходять і винаходять інноваційні матеріали для ефективного будівництва та реалізації проектів.

У статті For Construction Pros наведений список таких матеріалів, що включає самовідновлюваний бетон, 3D-графен, ламіновані пиломатеріали, прозорий алюміній, павутину, світлогенеруючий бетон, тощо. Те, що здавалось фантастичним та недосяжним на момент написання статті у 2018 році, вже зараз набуває популярності серед інженерних компаній як достойна альтернатива звичайним будівельним матеріалам.

Кожна ефективна та успішна будівельна компанія має базуватись на правильній технологічний основі – для того, щоб відповідати на виклики завтрашнього дня. Такою основою є сучасні хмарні ERP рішення, спроектовані спеціально для будівельної галузі: вони швидко адаптуються до неминучих змін та допомагають йти в ногу із новими трендами.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Будь ласка, заповніть форму

Покращіть управління своїм бізнесом з UGLA ERP.

Захист персональних даних*

* Обов’язкове поле
Поширити:
Останні новини
#інтеграції
Еквайринг від Monobank та LiqPay 08.05.2024 13:53 Тепер всі платежі в UGLA відбуватимуться максимально комфортно та зручно! Не тільки для компаній, а і для ваших клієнтів.
#можливості ERP
UGLA Lens: інструмент автоматизації аналітики 02.05.2024 13:08 Автоматизація аналітики, підготовка звітів та об'єднання даних.
#конференції
UGLA ERP на ресторанній конференції PRORESTO’24 17.04.2024 13:37 Чому кухарі люблять нас, а власники ресторанів дивуються, що не знали про нас раніше.
Приєднуйтесь до нас у соціальних мережах! Тут ви зможете слідкувати за оновленнями програми, новинами компанії та ринку програмного забезпечення.
linkedin phone mark white email white logo white planet icon search icon phone icon Logo